lijstjes met kenmerken en stijlen

Mijn mailbox loopt over van de e-mails met lijstjes. Vooral lijstjes met kenmerken van een goede leider. Op de tweede plek komen de lijstjes met welke soorten leiderschap ik dan zou moeten hanteren. De een zegt coachen de ander faciliteren en weer een ander vertelt me dat ik toch vooral moet dienen. Ik word er gek van, hou er nu eens mee op!

mee oneens

Ook ik geef cursussen leiderschap. Ik stoor me aan deze lijstjes omdat ik het er helemaal niet mee eens ben. Moet je dan alleen maar kunnen dienen of alleen maar kunnen faciliteren? Is een goede leider dan alleen een persoon die anderen kan inspireren, geweldig kan communiceren en zeer besluitvaardig is? Zijn mensen die die eigenschappen niet hebben slechtere leiders?

leiderschapsstijlen zijn slechts vehikels voor een leider

Volgens mij zijn de soorten of stijlen van leiderschap juist alleen maar vehikels die mij en mijn team naar het gewenste doel leiden. Je gebruikt een stijl of soort leiderschap omdat die op dat moment voor de situatie het beste is. Daarbij geef je soms de voorkeur aan het resultaat en soms aan de relatie. Als het kan laat je beiden even zwaar wegen.

lijstje van één competentie

Iedere persoon beschikt over persoonskenmerken. Sommigen zijn er handig om te hebben als leider. Beschik je nu net over een andere set karakter eigenschappen dan zul je het daarmee moeten doen. Als je het mij vraagt kom je er dan ook wel als leider.
Mijn lijstje is dan ook veel korter dan alle andere lijstjes over leiderschap. Je moet kunnen analyseren punt. Analyseren is een competentie die prima aan te leren is. Analyseren is een competentie die vooral vaardigheidsindicatoren heeft namelijk:

 

ik geloof er niet in

Je gaat aan het werk op basis van dat wat je hebt geanalyseerd. Dat analyseren blijf je steeds doen om te zien of je de juiste route volgt en om te zien of het resultaat ook het gewenste resultaat is. Achteraf analyseer je wat je beter of anders had kunnen doen en daar ga je de volgende keer dan weer mee aan de slag.
Ik geloof er niet in dat je bepaalde kenmerken moet hebben om een goede leider te zijn. Sommige helpen slechts. Ik geloof er ook niet in dat één soort van leidinggeven de beste is.

blijf lekker jezelf

Dus hoef je volgens mij ook geen kunst- en vliegwerk te verrichten om de kenmerken die je niet hebt te ontwikkelen en om leiderschapsstijlen aan te leren die bij je passen. Analyseer de situatie en jezelf, analyseer je opdracht en je team. Ga met die informatie aan het werk. Blijf lekker jezelf en wees vooral duidelijk in wat je verwacht en wat het gewenste resultaat is. Dat heb je geanalyseerd dus daar weet je alles van. Dan komt het heus wel goed.

 

Terug.