strategische personeelsontwikkeling

Competentie Ontwikkel Matrix©

De magische formule van succesvole bedrijven is om hun klanten als gasten te behandelen en hun medewerkers als mensen.

Tom Peters

mens en organisatie ontwikkeling

waarom de Competentie ontwikkel matrix©

Naast strategische personeelsplanning is strategische personeelsontwikkeling van essentieel belang voor organisaties die de blik op de toekomst hebben gericht. Niet alleen alle plekken vullen maar juist alle plekken vullen met medewerkers met de juiste competenties. Daarin biedt de Competentie Ontwikkel Matrix© uitkomst. De Competentie Ontwikkel Matrix© is de tool om strategische personeelsontwikkeling vorm en inhoud te geven.Het is een middel voor HR managers om het menselijk kapitaal te laten groeien en voor directies en MT’s om direct inzicht te hebben in de waarde van het menselijk kapitaal nu en de noodzakelijke waarde van het menselijk kapitaal in de toekomst. De Competentie Ontwikkel Matrix© gaat uit van het principe beoordelen om te ontwikkelen waarbij het gros van de ontwikkeling ön the job” kan worden gedaan.

de methode

De Competentie Ontwikkel Matrix© legt prestatie van de medewerker langs de verwachting van de organisatie. Simpel gezegd en zo simpel is het ook. In de Competentie Ontwikkel Matrix© geef je aan op welk niveau van een competentie een medewerker verwacht wordt te functioneren en hoe belangrijk deze competentie is op het totale functioneren. Daarna beoordeel je de medewerker op die verwachting. Het gat tussen de verwachting en het functioneren is de ontwikkelbehoefte. De Competenite Ontwikkel Matrix© helpt je bij het voldoen aan die behoefte doordat in de competentie database niet alleen definities en indicatoren zijn opgenomen maar ook de ontwikkelbaarheid en de leeromstandigheid. Je kunt de ontwikkeling dus zelf prima faciliteren met de Compententie Ontwikkel Matrix©   Natuurlijk zijn zaken als een skills matrix, rapportages en persoonlijke ontwikkelplannen in de Competentie Ontwikkel Matrix© beschikbaar.

plannen en ontwikkelen

De Competenite Ontwikkel Matrix© is integraal onderdeel van Ostara. In deze werkwijze en tool is strategische personeelsplanning en strategische personeelsontwikkeling bij elkaar gebracht. Zo is dé totaal oplossing voor ontwikkelen en plannen ontstaan.