Search

"We gaan niet op avontuur, maar wel op reis."

- Twan Hillebrand

Geschiedenis en missie

‘Ik ga organisaties helpen bij hun duurzame ontwikkeling (Human Capital Engineering) aan de hand van de strategische kennis, ervaring en tools die ik opgedaan heb in de 20 jaar bij defensie’. Met die missie schreef ik, Twan Hillebrand, LeerMaatwerk in 2011 in bij de Kamer van Koophandel.

Ontwikkeling van aanbod in Human Capital Engineering
In eerste instantie boden we vooral verschillende vormen van leiderschapsontwikkeling aan. Al snel werd daar de ontwikkeling van teams en het verbeteren van de samenwerking aan toegevoegd. Toch mistte er nog iets: HR-expertise bleek de missende sleutel tot Human Capital Engineering.

Team
Inmiddels bestaat LeerMaatwerk uit 16 professionals, waarvan er 14 een achtergrond binnen defensie hebben. Aan theoretische kennis ontbreekt het ons geen van allen, maar veel liever brengen we kennis direct in de praktijk. De troaches van LeerMaatwerk zijn stuk voor stuk doeners.

Learning by doing
Ons trainings- en coachingsaanbod bestaat daarom vooral uit learning by doing. Zo helpen wij teamleden om elkaars sterktes, zwaktes en rollen kennen en optimaal in te zetten. De trainer vormt daarbij de reisleider die organisaties in logische, behapbare ontwikkelstappen meeneemt. Daar halen wij zelf ook veel energie uit.

Meetbaar resultaat van Human Capital Engineering
Onze klanten bepalen welk resultaat zij willen behalen en wij zorgen voor het meest optimale -maatwerk- proces om daar te komen. Wij geloven niet aan ‘het even aankijken’ maar stellen mijlpalen en gebruiken actieve feedbackloops om ervoor te zorgen dat wij op schema lopen.

Eerlijk en confronterend
LeerMaatwerk is een grote spiegel. Wij laten de klant reflecteren op zaken die minder goed gaan binnen de organisatie. Dat kan confronterend zijn. Wij geloven dat verandering een traject van de lange adem is. Een team- of leiderschapstraining vormt voor ons slechts het startpunt. We gaan niet op avontuur, maar wel op reis. Ga jij mee?

Human Capital Engineering

Human Capital Engineering richt zich op het verbeteren van de werkomgeving en de betrokkenheid, verantwoordelijkheid en prestaties van alle medewerkers.

Dat doen we door samen te onderzoeken hoe wij de capaciteiten en expertise van elke medewerker maximaal kunnen benutten. Daar heeft de organisatie profijt van, maar leidt ook tot een hogere tevredenheid bij de medewerker zelf en een hogere eigenwaarde.

Hoe we dat doen? Door middel van (een combinatie van) troaching, de nieuwste technologieën en data-analyse. Een koppeling tussen de theorie en praktijk.

000

Troaches
In het hele land

000

organisaties
die wij helpen

000

Werknemers
reeds door ons getraind

LeerMaatWerk: een bijzondere club

Twan stond aan de wieg van LeerMaatWerk. Na ruim 20 jaar bij defensie, gevolgd door uiteenlopende functies als consultant en als leidinggevende, startte hij in 2011 LeerMaatWerk.

Tijdens deze reis vond hij een stille vennoot om de bedrijfsvoering van LeerMaatWerk mee samen te doen.

Onderweg wisten zij ruim 14 trainingscoaches (‘troaches’) te enthousiasmeren om ook organisaties te gaan helpen met hun kennis en ervaring vanuit defensie. Een aantal van hen zijn zelfs nog actief dienend. Daarom vind je op deze website geen teamfoto’s terug.

Die gedeelde achtergrond zorgt voor een organisatie die staat als een huis en waarbinnen het team aan een half woord genoeg heeft.

Human Capital Engineering richt zich op het verbeteren van de werkomgeving en de betrokkenheid, verantwoordelijkheid en prestaties van alle medewerkers.

Wat onze klanten zeggen