Search

HR-INSTRUMENTEN

HR-instrumenten: zodat het menselijk kapitaal soepel te beheren is.

 

Wij bieden standaard HR-instrumenten en ontwikkelen de nodige HR-instrumenten op maat zodat jij altijd hét instrument hebt waarmee je op de meest gebruiksvriendelijke manier het menselijk kapitaal kun beheren.

In elke organisatie spelen de HR-pijlers instroom, doorstroom en uitstroom een hoofdrol. Om het nodige te doen in een HR-pijler zijn er diverse instrumenten beschikbaar. Zeg maar gereedschappen om het werken in de betreffende HR-pijler te vergemakkelijken. Deze HR-instrumenten, ook wel bekend als HRM- of personeelsinstrumenten, kunnen zowel standaard als op maat zijn.
Ons advies? Standaard waar het kan, maatwerk waar het moet.

Directe instrumenten:

Deze instrumenten leveren vrijwel direct meetbare resultaten op. Meestal gaat het om kwantitatieve resultaten, gebaseerd op het verzamelen en analyseren van een schat aan numerieke HR-gegevens. Hieronder vallen zaken als Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E), Medewerkers onderzoek, enquêtes, verzuimanalyses, werving en selectie, functionerings- en beoordelingsgesprekken, en beloningssystemen.

Indirecte instrumenten:

Indirecte instrumenten zijn gericht op kwalitatieve resultaten op de lange termijn. Hieronder vallen zaken als opleidingen en trainingen, medezeggenschap en loopbaantrajecten. Deze instrumenten worden vaak gekoppeld aan de fases van instroom, doorstroom en uitstroom binnen de organisatie, waardoor er wordt geïnvesteerd in een gezonde relatie tussen het bedrijf en de werknemer. Het juiste gebruik van deze instrumenten heeft aanzienlijke invloed op het HRM-beleid binnen jouw bedrijf en de ontwikkeling van je personeel.

Hierbij een greep uit de HR-instrumenten die we aanbieden:

HR-instrument 1: Instroom

Strategische Personeelsplanning: Een methode om grip te krijgen op een onzekere toekomst. Het helpt bij het voorspellen van de personeelsbehoefte en benodigd beheer in de komende periode. Zelfs de meest beperkte vorm van planning kan aangeven hoeveel personeelsleden er moeten worden aangetrokken.

Werving en Selectie: Dit betreft de zoektocht naar nieuwe teamleden en het selecteren van de meest geschikte kandidaten. De juiste persoon aannemen vanaf het begin kan leiden tot interne doorstroom en een optimale bijdrage aan de organisatie.

HR-instrument 2: Doorstroom

Gesprekscyclus: Een reeks momenten waarop leidinggevenden en medewerkers praten over doelen en prestaties, en elke medewerker de kans krijgt zich te ontwikkelen op een manier die bij hem past en de bedrijfsstrategie ondersteunt.

Mobiliteit – Loopbaanontwikkeling: Alle activiteiten die gericht zijn op het vinden van de juiste medewerker en deze op de juiste plek te krijgen, waarbij de belangen van zowel de medewerker als de organisatie worden meegenomen.

Ontwikkelen: Medewerkers worden aangemoedigd om hun vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden te verkennen voor hun carrière.

De Competentie Ontwikkel Matrix@: De Competentie Ontwikkel Matrix@ zal u aangeven hoe u de medewerker het beste kunt ontwikkelen en in welke leeromgeving u de medewerker moet brengen zodat het ontwikkelplan effectief is. Ook wordt weergegeven welk coach/ontwikkelgedrag u als leidinggevende of coach moet laten zien om het leerproces te ondersteunen.

Natuurlijk voorziet de Competentie Ontwikkel Matrix© u van de benodigde management informatie.

Deze HR-instrumenten zijn slechts het begin van een reeks mogelijkheden om jouw personeelsbeleid te optimaliseren. Of het nu gaat om behoud, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit of beloningsbeleid, wij staan klaar om je te begeleiden in jouw HR-reis.

HR-instrument 3: Uitstroom

Exit Beleid: We leren van vertrekkende medewerkers om verbeteringen te identificeren. Het doel is niet om hen over te halen om te blijven, maar om inzicht te krijgen in wat er beter kan en te voldoen aan juridische vereisten rondom uitstroom.

En dit is slechts een greep van onze HR-instrumenten. Ze zijn er om jouw organisatie soepel door de ups en downs van personeelsbeheer te loodsen. Heb je vragen, behoefte aan meer informatie of wil je de volgende stap zetten in jouw HR-reis? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen slagen!

Wat onze klanten zeggen