Search

Hoe draagt een battlefield tour bij aan ontwikkeling?

Het is een veel gestelde vraag. Waarom een Battlefield tour? Zo’n battlefield tour wat draagt dat nu bij aan de ontwikkeling van een leider of van een team? Omdat wij overtuigd zijn van het effect en de leerwinst van een battlefield tour beantwoorden we die vraag graag.
Een battlefield tour is een goede leermethode voor management en teamontwikkeling omdat de deelnemers de kans geboden wordt om de principes van leiderschap en samenwerking in een unieke en uitdagende omgeving te ervaren. Door te reflecteren op historische gebeurtenissen en te onderzoeken hoe teams en leiders daar toen mee omgingen krijgen deelnemers inzicht in belangrijke thema’s zoals strategie, communicatie, besluitvorming en het omgaan met druk en verantwoordelijkheid. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om de kracht van teamwork en samenwerking te ervaren, wat nuttig is voor het verbeteren van de samenwerking en prestaties van teams in de toekomst.

Een battlefield tour is voelen

Het gevoel van echt op een strijdtoneel staan tijdens een battlefield tour is impactvol en intensief. Door op de locatie van een historische slag of veldslag te staan, krijgen deelnemers een meer tastbare en visuele connectie met de gebeurtenissen en kunnen ze zich een beeld vormen van de uitdagingen en situaties waar leiders en teams mee te maken hadden. Het roept ook emoties op zoals bewondering voor de moed en vastberadenheid van de strijders, en een diepere waardering voor situatie en omstandigheden van toen daar op dat moment. Dit versterkt het begrip voor de complexiteit van historische gebeurtenissen en de uitdagingen die leiders en teams moesten overwinnen. Door te voelen (fysiologie) maakt een battlefield tour meer impact dan met reguliere leermethoden.

Battlefield tours zijn ook maatwerk

Natuurlijk hebben we arena’s die wij bezoeken met onze battlefield tours goed voorbereid. De gids die met de groep mee gaat moet alle of tenminste de meeste vragen kunnen beantwoorden. Maar de gids is ook een troach. Dus brengt hij ook leerstof in zoals, groepsdynamica, besluitvormingsprocessen, motivatie theorien en verschillende competenties. Deze leerstof is altijd op maat.